Alla inlägg den 8 februari 2010

Av NashKim - 8 februari 2010 15:16

Vi hade som mål idag att få 13 lampor att lysa och blinka tillsammans den här veckan. Så vi började med att få ihop allt material som skulle behövas eftersom vi saknade ett par dioder och resistorer. Det gick ganska snabbt att få tag på Panes och att få tag i rätt material.


Vi hade en "vision" om hur vi skulle bygga allt och hur kretsen skulle se ut och vi underskattade uppgiften lite eftersom vi inte trodde att det skulle vara några problem att bygga ihop kretsen då vi hade planerat ganska bra och byggt steg för steg. Dock stötte vi på problem när vi skulle se så att alla lampor kunde blinka tillsammans. Video på detta:



Så vi började fundera på vad som skulle kunna vara fel med kretsen. Eftersom det var en diod som lös "halvt", alltså ganska svagt, trodde vi att det berodde på att alla dioder inte fick tillräckligt med ström. Och efter en bra stunds tänkande kom vi fram till att vi hade kopplat fel, eller rättare sagt, vi hade glömt att jorda ca hälften av dioderna. Och då kom vi fram till det här:



Som ni ser var det ungefär två till fyra lampor som inte lyste och några som var väldigt svaga. Då insåg vi att vi var tvugna att byta ut några resistorer och då började de som lyste svagt, lysa normalt så som de andra. Men vi hade då två andra dioder som inte lyste alls och det berodde på att vi hade kopplat fel så att dioderna som inte lyste inte hade någon kontakt med processorn överhuvudtaget. Problemet var snabbt fixat och vi har nu spenderat resten av dagen med att programmera fram en serie med olika kombinationer av lysande dioder.


Så här långt kom vi:



Utöver att vi satt och programmerade så hade vi en dialog med Panes om vad han tyckte om det vi presterat hittills, där vi fick lite konstruktiv kritik angående själva kodningen, där han ville att vi skulle skriva kommentarer så att den som inte skrivit koden skulle kunna förstå vad som hände. Och vi här även gjort en skiss på hur själva pyramiden ska se ut och hur många dioder som kommer behövas. Så nu är vårat mål att försöka bygga ihop själva pyramiden och lägga allt fokus på det och lämna programmeringen för en stund.


En väldigt givande dag för oss där vi fick väldigt mycket gjort. Hoppas vi kan behålla samma effektivitet hela veckan!



<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/BnNQ3eZ0KPE&hl=sv_SE&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/BnNQ3eZ0KPE&hl=sv_SE&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards